Jan Marijnissen heeft meeste deugden

Jan Marijnissen heeft meeste deugden en Femke Halsema (Groenlinks) is het aantrekkelijkst. Dat blijkt uit een imago-enquête van het televisieprogramma EénVandaag onder 24.500 mensen.De panelleden beoordeelden de lijsttrekkers op zeven deugden. Daarnaast gaven ze de politici rapportcijfers.

Ook daarmee eindigde Marijnissen het hoogst, met een 7,2. Hij wordt gevolgd door Rouvoet met een 6,8 en Halsema met een 6,0. Bos (5,9), premier Jan Peter Balkenende (5,8), VVD-er Mark Rutte (5,6), Alexander Pechtold (D66, 4,7) en Geert Wilders (ook 4,7) maken het lijstje compleet.

Jan Peter Balkenende eindigt bij de meeste deugden hoger dan Wouter Bos. De panelleden vinden hem deskundiger, betrouwbaarder, meer betrokken en een betere leider.

Het EénVandaag Opinie Panel is een Internet-panel. Er zitten alleen mensen in met een Internet-aansluiting. Het panel is via zelf-selectie tot stand gekomen: iedereen die zich aanmeldt, kan meedoen. Het panel claimt niet dat het representatief is voor de gehele bevolking. Wel is er een correctieprocedure uitgevoerd waarbij het panel representatief wordt gemaakt met betrekking tot de variabelen geslacht, leeftijd, burgerlijke staat, opleiding en provincie.