Ingezetenen willen online waterschapsbelasting regelen

De ingezetenen van het Hoogheemraadschap van Rijnland willen hun belastingzaken en eventuele vragen daarover online kunnen regelen.

Ook willen zij graag dat de waterschapslasten op één rekening terechtkomen met daarop ook de gemeentelijke belastingen. Dat blijkt uit een peiling die het hoogheemraadschap de afgelopen maand onder zestig ingezetenen heeft gehouden.

Een uiterst dubieuze peiling van het Leidsch Dagblad. Een online-onderzoek gebaseerd op zelfselectie in plaats van een nette kanssteekproef. En dan ook nog maar 60 respondenten! En van die 60 respondenten wil ook nog maar 17% dat de informatievoorziening wordt verbeterd. En dan toch concluderen dat “verreweg de meeste mensen willen dat de informatievoorziening wordt verbeterd”. Je moet maar durven als organisatie om je beleid op zoiets te baseren.