CDA nog steeds een zetel meer dan PVV

De grootste regeringspartij CDA staat in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond nog steeds net boven de PVV. Vorige week stond het CDA op 32 zetels, deze week zakt het naar 31.
Net als vorige week staat de partij een zetel hoger dan de PVV van Geert Wilders, die ook een zetel zakte. Momenteel bezetten de christendemocraten 41 en de PVV negen plekken in de Tweede Kamer.

Het is elke keer weer verbazingwekkend om te zien dat de media aandacht besteden aan zeer kleine wijzigingen in de peilingen. Kennelijk is het voor Nu.nl belangrijk om te melden dat CD en PVV beide een zetel zijn gezakt. En ook wordt gemeld dat het CDA nog steeds 1 zetel voorstaat op de PVV.

Als de desbetreffende journalist ook maar enig verstand van dit soort peilingen had, dan zou hij/zij weten dat een verschil van 1 zetel ruime binnen de onzekerheidsmarges van dit onderzoek valt. De geconstateerde verschillen hadden dus net zo goed andersom kunnen uitvallen. Eigenlijk had het bericht niet gepubliceerd hoeven te worden, want er valt niets te melden.