Peilingen voor de presidentsverkiezingen in de VS

Om de vier jaar zijn er presidentsverkiezingen in de VS. Twee kandidaten nemen het dan tegen elkaar op: een kandidaat van de Republikeinse Partij en een kandidaat van de Democratische Partij. Soms zijn er nog andere, onafhankelijke kandidaten, maar die spelen geen rol van betekenis. In 2020 gaat de strijd tussen de Republikein Donald Trump en de Democraat Jo Biden. Beide kandidaten zijn voortgekomen uit voorverkiezingen die in de 50 staten zijn gehouden.

De media besteden veel aandacht aan het verkiezingsproces. Dat leidt er ook toe dat er veel peilingen zijn. Het gaat daarbij zowel om peilingen in de staten apart als peilingen op landelijk niveau. De peilingen volgen elkaar in hoog tempo op. En het is lang niet altijd duidelijk hoe goed of slecht die peilingen zijn. Deze notitie is bedoeld om meer informatie te geven over de peilingen in de VS, zodat je goede en slechte peilingen van elkaar kunt onderscheiden.

Lees hier verder:

Presidentverkiezingen-VS-2020-2